Bloggat

Har Försäkringskassan en policy för sociala medier?

mars 4, 2014

Efter Generaldirektör Dan Eliassons utspel på twitter för några dagar sedan känns frågan aktuell. Har Försäkringskassan någon policy för sociala medier? I sådana fall, vad säger den? Det som skiljer Eliasson från de flesta andra anställda på Försäkringskassan är att det finns en koppling till myndighetens hemsida. Så det blir på ett mycket tydligare sätt en koppling mellan rollen som privatperson och rollen som anställd.

Dan Eliasson twitter

 

I efterspelet har Jimmy Åkesson krävt Eliassons avgång och man har diskuterat yttrandefrihet, grundlagsskydd och partiskhet.

Oavsett var man landar har jag en undran. Skulle Eliasson acceptera motsvarande tweet eller uttalande i sociala medier från någon av sina anställda/chefer? Om det gäller något annat ämne vill säga. Detta torde i praktiken betyda att Försäkringskassan har en väldigt generös hållning vad gäller anställdas närvaro i sociala medier.

Länkar:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1646&artikel=5797456
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/myndighetschef-kraks-over-akesson_3316124.svd
http://www.forsakringskassan.se/press/

ps
För tydlighetens skull vill jag understryka att jag håller med Eliasson i själva sakfrågan.

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Anders Lindh mars 4, 2014 at 7:33 e m

    Jag är lite blandad min uppfattning om denna ”incident”. På ett sätt pekar den på ett visst mod. På ett annat sätt, säger det något annat, kopplat till de du skriver i bloggen. Här kanske finns en liten förklaring? http://foredrag.se/Foredrag-291/Dan-Eliasson/Jag-ar-mer-punkare-an-pamp/ . Jag skall fundera på en replik till din blogg, kommer nog handla om mod i ledarskapet, jag kör ju #blogg100 anderslindh.wordpress.com PS. Å så har vi ju ett ramavtal med kassan, ring mig;-)

    • Reply Henrik Sköld mars 5, 2014 at 9:07 f m

      Håller med dig Anders! Jag hoppas bara att Eliasson har samma förtroende nedåt i sin organisation. Dvs uppskatta mod hos medarbetare och chefer! Tyvärr inte det intrycket jag fått från myndigheten.

    Leave a Reply