Kan arbetsgivaren kräva Facebook?

Den frågan fick jag igår av Linus Holmgren. Linus arbetar med employer branding och hur företag blir attraktiva som arbetsgivare.

För att kunna hantera företag och organisationers sidor på Facebook krävs att administratören har ett konto. Det går alltså inte att logga in som företag utan det gör man som privatperson med en tilldelad administratörsroll. Om personen som får  i uppgift att hantera Facebook saknar konto; kan man då som chef kräva det? Är det förenligt med lagstiftning och arbetsrätt? Är det rimligt?

Kan vi jämföra med något? 
Att ställa krav på utbildning och kompetens är ju självklart men det finns arbeten med mer specifika krav förknippade med anställning. För att jobba som advokat krävs, förutom juristexamen, att du har medlemskap och är ledamot av advokatsamfundet. För att få anställning som taxichaufför krävs behörighet för taxi etc. Det som kännetecknar samtliga är att det krävs för att kunna utföra det arbete som arbetsgivaren efterfrågar. En advokat som blir av med sitt medlemskap i samfundet blir i praktiken obrukbar för sin arbetsgivare etc. Det finns domar från arbetsdomstolen, AD, som ger arbetsgivaren rätt att avsluta anställning då en person förlorat sitt körkort.

Ur platsannons för IOGT-NTO:

Vid anställning krävs nykterhet och medlemskap i UNF eller i något av IOGT-NTO-rörelsens andra förbund. 

Vad är Facebook?
Att vara med i Facebook är att jämföra med ett medlemskap. Om du missköter dig på Facebook kan du bli av med ditt medlemskap eftersom det finns ett antal regler man måste följa.

kan chefen kräva att jag skaffar facebook?

Hur gör man det i praktiken?
Vill man som organisation få arbete utfört i ett nätverk som kräver medlemskap kan man alltså kräva detta. När man upprättar tjänstebeskrivning och krav för anställningen är det viktigt att definiera detta. Vid förändring av befintlig tjänst ska det mbl-förhandlas.

Kanske en vanlig syn i en snar framtid:

I arbetsuppgifterna ingår administration av företagets sidor i sociala medier varför medlemskap i Facebook fordras för anställningen.

[divider]

Länkar
För att läsa dig mer om employer branding:
http://talenttalk.se/default.aspx
Användarvillkoren på Facebook:
http://www.facebook.com/legal/terms
Annonsen på IOGT-NTO:
http://iogt.se/om-oss/jobba-hos-iogt-nto/unf-soker-vikarierande-redaktor-for-motdrag/

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer

© Henrik Pallin - Nätvanor 2019