Läslista för Blogg100

I år är det tredje gången som utmaningen Blogg100 körs. Blogg100 är ett initiativ från Fredrik Wass på och handlar kortfattat om att blogga varje dag i 100 dagar. Målet med mitt deltagande är att äntligen komma igång med att blogga och skriva regelbundet. Genom att blogga varje dag i 100 dagar hoppas jag uppnå någon form av rutin och lätthet i skrivandet. Givetvis måste innehållet vara läsvärt också annars är det ju meningslöst.

Mitt andra mål även att aktivt följa andras bloggar aktivt. Jag började därför fundera på ett smidigt sätt att följa deltagarna i blogg100. Lösningen blev något trubbig men så här gjorde jag.

  1. Jag vill utgå från WordPress, där man kan följa bloggar enkelt och snyggt i inbyggda WordPress Reader. Den har en funktion för att importera RSS-flöden, därför måste listan jag har konverteras till en XML / OPML fil.
  2. Jag började med att kopiera tabellen från http://bisonblog.se/blogg100/ där samtliga deltagare finns listade.
  3. Sedan klistrade jag in tabellen i Numbers/Excel och tog bort de kolumnerna som innehåller namn och bloggens namn. Kvar fanns nu endast en lista med hyperlänkar.
  4. Dessa länkar klistrade jag in i OPML Creator på http://reader.feedshow.com/goodies/opml/OPMLBuilder-create-opml-from-rss-list.php och resultatet blev en fil som jag sedan med lätthet importerade i WordPress Reader!

Vill du slippa alla dessa steg kan du ladda hem filen med deltagare här och ladda upp den i din favoritläsare:
blogg100-fil

Länkar:
http://bisonblog.se
http://reader.feedshow.com/goodies/opml/OPMLBuilder-create-opml-from-rss-list.php
http://wordpress.com/following/edit/

 

skolforelasning-henrik-pallin-sociala-medier-1024x768

Wow, vilket dag i Eslöv

Fantastisk fin feedback!

img_6870

1 comments On Läslista för Blogg100

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer

© Henrik Pallin - Nätvanor 2019