Mördaren styr bilden av sig själv

När media publicerar bilder på Anders Breivik Behring spelar de honom i händerna. De följer hans plan till punkt och pricka.

Den 17:e juli så lägger Anders Breivik Behring upp en ny facebooksida. Han är noga med vilka intressen han anger och lägger även upp sex stycken högupplösta profilbilder varav flera nytagna studiobilder. Facebooksidan har inga vänner och inga kontaktuppgifter. Han skapade samma dag en twitterprofil med sitt fullständiga namn, uppenbarligen för att underlätta sökningen av honom. Behring visste att media skulle hämta bilderna på honom från Facebook och söka information om honom där.

Media som nu använder de bilder han själv lagt upp inför dåden blir då delar i hans sjuka spel del. Han vill synas i media och har själv valt vilken bild media ska förmedla av honom.

Behring är en av de få som inte avslutat sin massaker med att ta sitt eget liv. Min analys är kort men koncis:

En martyr tar livet av sig, en narcissist vill leva för att se sig själv på löpsedlarna.

Länkar:

http://www.expressen.se/nyheter/1.2507884/sa-gick-garningsmannen-till-vaga
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13364853.ab

 

1 comments On Mördaren styr bilden av sig själv

  • Ja jag tycker det är helt sjukt att ingen journalist har kommenterat detta i tidningar, jag har ingen som helst utbildning på området men märkte direkt i manifestet och med alla poserande bilder, Anders påstådda viktiga position i sällskap som antagligen inte ens existerar, hans ord om domare, jury och bödel osv att hela grejen är egocentrisk uppåt väggarna! Personliga dagböcker?! Tydlig oro att smutskastas i media, Allt handlar om Anders och hur han ska förvandlas till en Gudalik riddare som dömer andra efter sina egna regler och visar vägen för sina underlydande framtida personliga kult.
    Hur kan media ha missat detta?

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer

© Henrik Pallin - Nätvanor 2019