Skolföreläsningar om sociala medier

Att prata med barn om nätet och sociala medier tycker jag är grymt kul. Därför blir jag extra glad när skolor hör av sig och vill att jag föreläser hos dem. Jag har ett koncept som brukar fungera bra som är uppdelat i tre steg:

Föräldramöte
Jag håller ett föräldramöte där jag ger en introduktion till sociala medier och vad det är. Jag berättar om  bloggar, Facebook, KIK, Moviestarplanet och vilka lagar som gäller. Vilka avtryck ger det som vi skriver på internet? Hur bör man resonera som förälder kring sitt barns närvaro på internet? Alla får med sig en checklista och lite punkter att prata med sitt barn om.

Föreläsning i klassen
Under 45 minuter träffar jag eleverna i klassen. På ett lättsamt och tillgängligt sätt berättar jag för barnen om sociala medier, integritet och etik på nätet. Barnen är delaktiga i diskussionerna och vi skissar fram konkreta förhållningssätt.

Uppföljning hemma
När barnen kommer hem kan man som förälder prata med sitt barn med föräldramötet/föreläsningen som utgångspunkt. Frågorna från föräldramötet utgör ett enkelt sätt att prata om vad barnen tänker kring ämnet.

Är du intresserad av att jag kommer till er skola eller dina barns klass? Maila eller ring så berättar jag mer!

 

bild

 

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer

© Henrik Pallin - Nätvanor 2019