Skydda företaget mot Angry Birds

Angry Birds är ett av världens i särklass populäraste spel till Smartphones. Men hur skyddar du dig mot Evil Birds kommer åt ditt företags känsliga information?

Virusmakare har sedan urminnes tider försökt förmå användare att installera trojaner på sina datorer. Eftersom Smartphones i princip är datorer blir de ett självklart mål för hackers och virusattacker.  Telefoner som använder sig av Android är enklast att komma åt då programmen inte granskas innan de publiceras på Android Market.

För att lyckas med en injektion av skadlig programvara i mobilen krävs det att användare aktivt installerar program som innehåller den skadliga koden. Vad är då lämpligare än att gömma koden i ett av världens populäraste spel?

Att gömma det i spelet har än så länge inte gått något vidare utan det är i så kallade hjälp appar eller instruktionsböcker som man gömmer koden. Programmen har oftast löften i stil med att låsa upp alla banor, hjälpa dig att bli ett angry birds proffs etc.

När programmet väl är installerat kan virusmakaren komma åt informationen i din telefon, ringa samtal, kolla webbhistoriken, kopiera sparade lösenord, sparade SMS kan lätt kopieras etc.

Vad har ditt företag för policy för installation av applikationer på företagets mobiltelefoner?

Tre snabba tips:

  • Angry Birds ska ha Rovio Mobile Ltd som utvecklare
  • Installera aldrig applikationer som lovar att hjälpa dig med spel
  • Se till att din Androidtelefon inte tillåter okända källor utan bara från Android market.

 

Så här kontrollerar du att du inte tillåter okända källor:

Steg 1. Öppna din Android-enhet inställningar och klicka på ”Program”
Steg 2. Kontrollera att ”Okända Källor” inte är markerad. Om ”Okända källor” är redan markerad

hotas ditt företag av angry birds virus

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer

© Henrik Pallin - Nätvanor 2019