Spela inför nyktra läktare

Det så kallade skandalderbyt mellan Malmö FF och Helsingborg fick avbrytas  i tisdags kväll efter att en berusad 18-åring tagit sig in på planen och överföll målvakten Pär Hansson.

Jag var full och blev förbannad, sa 18-åringen i polisförhör på tisdagsnatten.

Annelie Larsson från Karlstad  är ledamot i Svenska Fotbollsförbundets styrelse och säger i en intervju i dagens Nya Wermlands Tidning

Politikerna har inte insett allvaret. Sedan jag kom med i fotbollsförbundets styrelse har problemet accelererat i form av allt allvarligare händelser

I mina ögon så är det snarare dags för fotbollsvärlden att inse allvaret. Skattebetalare och barnfamiljer har tröttnat på att betala för fotbollens usla läktarkultur och snedtändande supportrar. Händelserna den senaste perioden har hänt på arrangemang på slutna arenor där arrangören är ytterst ansvarig för trivsel och säkerhet. Att lägga ansvaret på politiker är lågt. Allsvensk fotboll är förvisso per definition ”föreningsliv” men vi vet alla att i praktiken är det en industri som omsätter miljoner.

Skulle Svenska Fotbollsförbundet ta det på allvar skulle det vara stoppat vid det här laget. Att berusningsgraden bland de våldsamma supportrarna är hög är belagd genom diverse rapporter. Att berusade män i åldern 17-35 är mer våldsbenägna än andra grupper är också belagt genom andra studier. Att spela inför ”tomma läktare” tycks vara det största straffet just nu i fotbollsvärlden.

Vilka konsekvenser skulle det få för ordningen på arenorna om man valde att spela inför ”nyktra läktare” ?
Att fotbolsslandslagets förbundskapten Eric Hamrén, är en av huvudfigurerna på Norrlands Gulds sajt visar kanske att intresset förmodligen är svalt från fotbollssverige för att köra alkoholfria läktare.
Länkar
http://www.nwt.se/sport/fotboll/article910824.ece
http://norrlandsguld.se/#/2/sport/43/hamr%C3%A9n_ryter_till
http://www.can.se/sa/node.asp?node=%201920

 

 

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer

© Henrik Pallin - Nätvanor 2019